Elektrische taxi's op de luchthaven
Elektrisch rijden is hot

Elektrisch vervoer is een hot item en de laatste jaren flink in opkomst. Ook Schiphol schenkt hier de nodige aandacht aan. Al sinds 2012 draagt luchthaven Schiphol zijn steentje bij doordat zij ruimte vrij maken voor meer elektrische taxivervoer vanaf de luchthaven.

Het is veel in het nieuws waardoor het u waarschijnlijk niet is ontgaan. Het milieu gaat achteruit en ook het dagelijkse vervoer stimuleert deze ontwikkeling.

Als professioneel Taxibedrijf proberen wij hier ook op in te spelen en met trots kunnen wij melden dat wij flinke stappen hebben gezet in het verduurzamen van onze voertuigen. Op dit moment zijn ruim 80% van onze Schiphol taxi’s elektrisch. Enkel voor langere afstanden kunnen wij nog geen gebruik maken elektrische taxi’s. Voor deze langere afstanden en groepsvervoer wordt momenteel gebruikt gemaakt van zuinige diesel taxi’s.

Vanaf 2025 wil de gemeente Amsterdam alleen nog maar elektrische taxi’s toestaan op de standplaatsen in de stad. Het is tegenwoordig al zo dat oudere auto’s en diesels geweerd worden in de binnenstad van verschillende grote steden.

Wij hebben het doel om in 2020 uitsluitend elektrisch te rijden en dus alle Schiphol Taxi’s te voorzien van elektrische systemen. Dit geldt zowel voor taxi’s vanaf luchthaven Schiphol als taxi’s naar Schiphol.