Reizen met dieren
Richtlijnen met betrekking tot dieren

Wilt u dieren meenemen in een taxi, bijvoorbeeld een hond? Goed nieuws! In tegenstelling tot de meeste andere taxibedrijven, mag u bij Schiphol Taxi uw huisdier gewoon meenemen in de taxi! In verband met de veiligheid van uw dier en onze eigen veiligheid, vragen wij u om uw dier te vervoeren in een afgesloten ruimte, zoals een kooi of bench.

Wanneer u dieren meeneemt naar het buitenland, dient u aan diverse regels te voldoen. Zo dient uw dier ingeënt te zijn en dient uw dier op een veilige manier vervoerd te worden. Om een dier veilig in een taxi te kunnen vervoeren, vragen wij u om er rekening mee te houden dat er ook in de taxi bepaalde regels gelden voor dieren. Zo mag de chauffeur absoluut niet gehinderd worden in het uitoefenen van zijn beroep, bijvoorbeeld door allergie-, geur- of schrikreacties. Voor uw en onze veiligheid, vragen wij u om uw dier in een afgesloten verblijf te vervoeren op de achterbank of in de bagageruimte (eventueel kan de hoedenplank verwijderd worden. In overleg met de chauffeur kunt u eventueel uw dier ook op schoot nemen.


Hulpdieren meenemen in een taxi

Vanzelfsprekend kunt u te allen tijde een hulpdier zoals een hulphond meenemen in onze Schiphol taxi. Ethisch gezien zou het weigeren van een hulpdier niet verantwoord zijn, maar ook volgens de Nederlandse wetgeving mogen hulpdieren niet geweigerd worden in een taxi. Kortom: u kunt zorgeloos uw hulpdier meenemen in onze Schiphol taxi!


Ruimte voor dieren reserveren

Wij verzoeken u om tijdens het maken van uw reservering in het opmerkingsveld te vermelden dat u dieren meeneemt in de taxi. Vermeld daarbij alstublieft het type dier en de afmetingen van de benodigde kooi/bench. Afhankelijk van de afmetingen van de kooi/bench wordt bepaald welk type voertuig er het meest geschikt is om u en uw dier per taxi te vervoeren naar Schiphol. Afhankelijk van het gezelschap waar u mee reist en het aantal koffers, is er meestal een stationwagen voldoende ruimte uw dier te vervoeren. Bij bijvoorbeeld grote honden of een groot gezelschap is een taxibus vaak de beste oplossing.

Wanneer u twijfelt kunt u altijd contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen adviseren in het type vervoersmiddel dat het beste bij uw situatie past.