Reizen met kinderen
Kinderen veilig met de taxi

Zeker wanneer u met een klein kind reist, wilt u verzekerd zijn van een veilige taxi rit. Daarom bieden wij een veilige en betrouwbare taxi voor gezinnen of andere familieleden die met kinderen reizen. Het grote voordeel van onze Schiphol taxi voor kinderen is dat onze taxi’s veilig en comfortabel zijn, en (waar mogelijk) voorzien zijn van entertainment voor kinderen.

Kleine kinderen mogen in een taxi vervoerd worden zonder kinderzitje, stoelverhoging of Maxi Cosi. Net als in het openbaar vervoer, stelt de Nederlandse wetgeving het niet verplicht om deze aanpassingen aan te brengen in een taxi. Om deze redenen is er in onze Schiphol taxi standaard geen kinderzitje, stoelverhoging of Maxi Cosi aanwezig.

Wanneer u toch wilt reizen met een taxi met kinderzitje, dan vragen wij u om zelf een kinderzitje mee te brengen. Kinderen van 3 jaar of ouder mogen zelfstandig in de gordel op de achterbank vervoerd worden. Kinderen jonger dan 3 jaar kunt u bijvoorbeeld op schoot nemen. Indien u wenst, mag een kind vanaf 1m35 voorin de taxi plaatsnemen.

Reizen met kinderen kan stressvol zijn, waardoor u zeker wilt zijn van een vlotte en veilige Schiphol taxi. Daarom zijn onze taxi’s gecontroleerd op extra veiligheidspunten en worden onze taxi’s ieder jaar gecontroleerd door het RDW. Daarnaast worden onze taxichauffeurs periodiek gecheckt om er zeker van te zijn dat zij alle gewenste veiligheidsmaatregelen treffen. Waar mogelijk houden wij rekening met niet-rokende chauffeurs wanneer u reist met kinderen. Vanzelfsprekend zijn onze Schiphol taxichauffeurs in het bezit van alle benodigde vergunningen, diploma’s en vaardigheden. Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze taxichauffeurs voldoende rustpauzes krijgen, zodat zij veilig de weg op gaan.

Zoals omschreven op de pagina over bagage, kunt u kiezen uit 4 type Schiphol taxi’s: auto, stationwagen, taxibus of businessclass. Houd er bij het kiezen van een taxi type rekening mee dat u bij het reizen met kinderen mogelijk extra bagage mee heeft, zoals een kinderwagen. Let daarom bij het kiezen van een vervoersmiddel altijd op de hoeveelheid bagageruimte. Indien u twijfelt, kun u altijd contact met ons opnemen voor advies.