Schiphol in top-10 duurste taxi’s
Een taxiritje van luchthaven naar het stadscentrum kost in Europa gemiddeld 40 euro

Dat blijkt uit een Brits-Nederlands onderzoek op de vijftig drukste luchthavens in Europa van experts Vliegveldinfo en AirMundo. Het gaat om de officiële taxitarieven. De Telegraaf kreeg inzage in de resultaten, die vandaag worden gepresenteerd.

De hoogste taxikosten zijn luchtreizigers kwijt in Genève (5,67 euro per km), Zürich, Kopenhagen, Nice, Düsseldorf en Brussel (tussen 3 en 5 euro). Door de relatief lange afstanden naar hartje stad zijn de Londense vliegvelden in absolute bedragen het duurst, daar betaal je al gauw ruim 100 euro.

Turkije goedkoop

Het goedkoopst zijn volgens het onderzoek de Turkse, Roemeense, Poolse en Russische vliegvelden met vaak nog geen halve euro per kilometer ritprijs. Zo kost de luchthaventaxi in de Turkse badplaats Antalya niet meer dan 7 euro. Schiphol heeft een vergelijkbare afstand, maar daar kost het 45 euro.

Volgens Guus Wantia van Vliegveldinfo.nl zijn de taxitarieven sinds 2010 nauwelijks gestegen op Schiphol. „Dit in tegenstelling tot het parkeren, dat juist fors duurder is geworden. Dat komt ook door strenger toezicht op de juiste prijzen.”

Bron: Telegraaf